A life coaching hagyományos témái mellett egy speciális szegmens a családcoaching. Tanítói munkám során sokszor tapasztaltam, hogy Ti, a ma fiatal felnőttjei minden információra, támogatásra éhesek vagytok a szülővé válás témájában is. Nevelési, pszichológiai könyveket olvastok, videókat néztek, podcast-okat hallgattok annak érdekében, hogy jó szülővé váljatok. A családdá válás útja gyönyörű, fantasztikus, izgalmas kaland. A folyamatos “útonlevés” persze fárasztó. Adják a tanácsot a szüleitek, nagyszüleitek, rokonaitok, barátaitok, ha kéritek, ha nem. Belül érzitek, hogy szeretnétek a magatok útját járni.

Ugyanúgy ahogy nincs két egyforma ember, házaspár, úgy két egyforma család sincs. Mások a prioritások, más az értékrend. Ami régen működött, az most nem állja meg a helyét. És egyáltalán nem is biztos, hogy ti úgy akarjátok csinálni, mint a szüleitek.

Családcoachként nem az észt osztom. Támogatni szeretnélek titeket, hogy olyan szülők legyetek, akik biztosnak érzik magukat a szülői szerepükben és a gyermekükkel való kapcsolatukban. Olyan szülők, akik gondosan bánnak gyermekükkel, nem nyugtalankodnak miatta, nem éreznek bűntudatot azért, mert nem tökéletes, hanem „csak” elég jó szülők. Olyan szülők, akik okosan szeretik csemetéjüket, tudnak nemet is mondani nekik, akik felelősséggel terelgetik őket. Ha szülőként bíztok magtokban, megalapozzátok gyermeketek önbizalmát is. Éppen ezért szeretném, ha növekedne szülői önbizalmatok, és csökkenne aggodalmatok. Ezzel együtt alakuljon ki otthonotokban olyan egyéni családi harmónia, ami számotokra megfelelő. Családotok minden tagjának komfortos, kiszámítható, nyugodt, boldog együttélést jelent.

Szeretettel várlak titeket kedves anyukák, apukák.

Témák lehetnek:

Anyukák

Család vagy karrier?

Család és karrier!

Segítség anya lettem!

Hogy maradjak nő és anya is egyszerre?

Gyes, gyed után visszatérés a munka világába.

Párkapcsolat változásai a gyermek születése után

Én idő a gyermekvállalás után

Apukák

Segítség apa lettem!

Hol van a helyem a családban, mit segítsek?

A feleségem anya lett

Párkapcsolat változásai a gyermek születése után

Mi van, ha az apa megy gyes-re?

Én idő a gyermekvállalás után

Szülők

Következetesebb szülő akarok lenni!

Munkamegosztás a családban

Elfogy a türelmem…

A gyermek vendég a háznál, aki egyszer kirepül-önállóságra nevelés

Bölcsibe, oviba, suliba megy a gyermekem

Kamaszodik a gyerekem

A válás, és annak következményei…

Okos kütyük a gyermekek életében